Најновије

ШЛЕМ НА ГЛАВУ, ПА НА УТАКМИЦУ: Црвена звезда иде у Јереван?

Шлем на главу, па у Јерменију на утакмицу. Уз велику дозу ироније, ово би био и добронамеран савет фудбалерима Црвене звезде уколико их УЕФА пошаље да у четвртак (16.00), у плеј-офу Лиге Европе играју са Араратом у Јеревану.

Црвена Звезда (Фото: Јутјуб)

Иако је због сукоба са Азербејџаном око Нагорног Карабаха Влада Јерменије прогласила ратно стање, у европској кући фудбала до јуче касно по подне нису донели одлуку шта ће бити са фудбалским мечом између Арарата и црвено-белих. Већање у Ниону је почело у 14 часова и до закључења овог издања "Новости" ништа конкретно није предузето, тако да се није дефиннитивно знало где ће утакмица играти.

По неким најавама, неће се ништа ни мењати. Наводно, домаћин је гарантовао безбедност црвено-белима, пошто су сукоби удаљени 300 километара од јерменске престонице. Ако УЕФА усвоји аргументе организатора и одобри да се игра у Јеревану, морала би да зна шта ради јер ни најмањег ризика за фудбалере српског шампиона не би смело да буде. Под њеним окриљем и гаранцијом претходних година играли су се и мечеви у Украјини, иако је и у овој земљи било проглашено ратно стање.

Наравно, опције су и да се утакмица између Арарата и Звезде одигра на неутралном терену, пре свих су се спомињали Кипар и Грузија као домаћини... У сваком случају, оволика неизвеснот ни мало није била потребна црвено-белима, на "Маракани" су очекивали да ће УЕФА експресно решити овај проблем.

Где год се меч буде играо, изабраници Дејана Станковића су велики фаворити за пролаз у Лигу Европе. Уколико потврде ту улогу, црвено-беле чека жреб 2. октобра за групну фазу. Прво коло Лиге Европе игра се 22. октобра, а последње шесто по групама, на програму је 10. децембра. Уколико би Звезда била прва или друга од четири екипе у групи, пласирала би се у шеснаестину финала ЛЕ (18. и 25. фебруар 2021.).

Шта Азербејџан поручује Србији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА