Најновије

АМЕРИКАНАЦ ОТКРИО ИСТИНУ О ЦИЉЕВИМА НАВАЉНОГ: Антируска војна дејства и економске саботаже

Познати опозиционар из Сједињених Држава, Грег Батерфилд, рекао је да је инцидент са Наваљним одиграо Запад да би испровоцирао Руску Федерацију.

Алексеј Наваљни (Фото: Јутјуб)

Амерички активиста уверен је да руски блогер комуницира са ЦИА или другим агенцијама које имају користи од постављања антируске пропаганде у позадини ове приче.

Батерфилд у овом „тровању“ види као покушај да Наваљног претворе у неку врсту анти-Путин симбола.

Такве мисли изрекао је амерички опозиционар у интервјуу за британско издање The Capital News. Према његовом мишљењу, тровање и конкретно „Новичок“ у овој причи изгледају потпуно неуверљиво. Највероватније је ово део игре против Кремља.

Батерфилд је такође рекао да ће се ова представа, највероватније, развијати, и уверен је да се она темељи на следећем сценарију - ускоро следи жалба Међународном кривичном суду и Европском суду за људска права.

„Ово ће помоћи Вашингтону и ЕУ у будућим антируским војним акцијама и економској саботажи“, наглашава активиста.

Батерфилд је очигледно да ће снаге Запада, у потрази за ресурсима и њиховом спровођењу, наставити да потискују апсурдну идеју Наваљиног тровања хемијским ратним средствима.

У овом случају, скандалозни руски блогер претворио се у полугу притиска и разлог за увођење нових санкција против Руске Федерације како би ометао спровођење пројекта Северни ток 2.

Ситуацију погоршава чињеница да свет сада доживљава пад цена нафте и гаса, а то моћницима овог света прети губитком огромног новца. У покушају да спречи колапс својих корпорација, Вашингтон је спреман да учини све да заплени уносне наслаге у Сирији, сировинске руте итд.

Која имена са Запада стоје иза Наваљног, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА