Најновије

АНАЛИЗА: Србија је у дубокој позадини америчког фронта против Русије - Руси се очајнички боје да одбране себе (ВИДЕО)

Србија се данас налази у дубокој позадини Америчког фронта против Русије. Русија је у дефанзиви на свим фронтовима - сматра Слободан Стојичевић, аналитичар и аутор књиге "Мрежни рат против Срба" Слободан Стојичевић.

Путин са сарадницима (Фото: Kremlin.ru)

Он објашњава да је Америка успела да отвори више жаришта у руском дворишту попут Украјине, Грузије, а сада Белорусије, Јерменије и Азербејџана тако да је Русија принуђена на дефанзиву и фокусирање на те кризе. Стојичевић објашњава да је у рату меке моћи Запад још увек надоћан, али да се у Русији све више ради на том пољу.

- Русија се очајнички бори да одбрани себе – каже Стојичевић.

Као једини успешан пројекат ширења меке моћи Стојичевић наводи медијску кућу “Раша тудеј” која постоји на енглеском и другим језицима и успева да привуче пубилику на западу, док Спутник сматра неуспешним пројектом.

Стојичевић сматра да су и Алекасандар Вучић и Драган Ђилас “западни играчи” и да њима нема велике разлике. Он објашњава да Вучић никад није био проруски настројен и да је спроазум у Вашингтону само наставак политике коју Српска напредна странка спроводи од доласка на власт у Србији.

Стојичевић у емисији коментарише ситуацију у СПЦ, сукобе и медијске нападе. Он сматра да су киритике на рачун Патријаркха Иринеја због његовог односа према власти неосноване и да црква није политичка организација и да њен посао није бављење дневном политиком. Он је указао да на слабљењу цркве из различиитих интереса раде и прозападни медији у Србији али и они који су блиски режиму.

Он објашњава разне технике напада на СПЦ и њене Владике како би се православље ослабило у Србији. Он посебно у емисији анализира иступе владике Григорија кога види као предводника “либеларних идеја у СПЦ” и образлаже зашто то сматра штетним.

Према његовим речима стање у свету, у многим земљама али у и Србији ствара могућност за избијање разних револуција и да је и елитама јасно да је садашње стање неодрживо. Он предвиђа да следе занимљиви светски догађаји и да је време система демократије на свом крају. 

Чиме Американци желе да парирају Русима, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА