Најновије

СВЕТ У ШОКУ! Волонтер умро од оксфордске вакцине против корона вируса!

Здравствене власти у Бразилу саопштиле су данас да је преминуо волонтер који је учествовао у тестирању оксфордске вакцине против корона вируса, јавља Ројтерс.

Вакцина против корона вируса. (Фото: pixabay. com)

Универзитет Сао Паоло, који помаже у координацији развоја треће фазе оксфордске вакцине у Бразилу, открио је да је пацијент био држављанин те земље.

Подсећања ради, трећа фаза вакцине против коронавируса, коју заједно развијају универзитет Оксфорд и компанија “АстраЗенеца” била је обустављена у једном периоду почетком септембра, јер је учесник истраживања имао озбиљну реакцију на цепиво.

Наиме, пацијент је у међувремену добио трансверзални мијелитис, односно упалу кичмене мождине. Иако је "АстраЗенеца" навела да је у питању "необјашњива" болест, "Њујорк тајмс" је тада писао да се у британској групи испитаника појавио упални синдром који погађа кичмену мождину и може бити резултат вирусне инфекције или разбуктавања неке аутоимуне болести.

Треба напоменути да је Русија у августу постала прва земља у свету која је регистровала вакцину против коронавируса.

Сибирски центар „Вектор" развио је вакцину против короне, а генерални директор те установе Ринат Максјутов казао је да је то цепиво безбедно за различите осетљиве групе и сви добровољци су развили имунолошки одговор.

Објављени детаљи разговора Вучића и Медведева Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА