Најновије

"ЗНАМО ЗА КОГА ЋЕТЕ ГЛАСАТИ" Спрема се хаос у Америци на дан избора! ФБИ одржао ванредну конференцију, па шокирао цео свет! (ВИДЕО)

Иран и Русија прикупили су податке америчких гласача како би утицали на предстојеће председничке изборе у Сједињеним Америчким Дрзавама, саопштио је данас ФБИ, додајући да је Техеран одговоран за слање претећих и-мејлова демократским бирачима.

ФБИ одржао ванредну конференцију (Фото: Јутјуб)

Директор Националне обавештајне службе Џон Ретклиф и директор ФБИ Крис Вреј рекли су на конференцији за новинаре да ће САД одговорити свакој земљи која покуша да се умеша у изборе, преноси АП.

Ретклиф је прецизирао да је циљ иранских "лажних мејлова", које је наводно послала крајње десна група присталица Доналда Трампа Поносни момци, да се изазове немир и нанесе штета актуелном председнику, преноси Би Би Си.

Додао је да би подаци могли да буду искоришћени како би се регистрованим гласачима пренела погрешна порука за које се пошиљаоци надају да ће посејати конфузију и хаос и подрити поверење у америчку демократију.

Ретклиф је рекао да нису уоочене сличне акције Русије, али да су свесни да и Москва поседује информације о гласачима.

"То су очајнички потези очајних непријатеља", рекао је Ретклиф, преноси АП.

Неуобичајена конференција за новинаре обавештајних служби одржана је мање од две недеље пред америцке председничке изборе, након што су гласачи демократа у најмање четири кључне државе наводно примили претеће мејлове, за које се лажно тврдило да долазе од групе Поносни момци, у којима се упозорава да ће бити прогоњени ако не гласају за Трампа.

Верује се да су у тој операцији коришћене мејл адресе из регистра гласача, која укљуцује и опредељеност, кућну и и-мејл адресу и број телефона.

Пошиљаоци су тврдили да ће знати за којег је кандидата прималац гласао на изборима 3. новембра, за које је гласање поштом већ почело.

Би Би Си оцењује да је одржавање конференције за новинаре обавештајних служби доказ да је влада забринута због мешања и кампање ширења дезинформација страних држава у предстојеће изборе.

Трећи светски рат овде почиње, учествоваће Русија и Турска! А који је разлог прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА