Најновије

АМЕРИКАНЦИ ПРИСВОЈИЛИ ПАКЛЕНО НАОРУЖАЊЕ СА БЛИСКОГ ИСТОКА: Овај потез би могао да им се обије о главу!

Америчко Министарство правде објавило је у четвртак саопштење у којем се наводи да је поднело грађанску пријаву у вези са пошиљкама иранских пројектила које је америчка морнарица запленила из Иранског корпуса револуционарне гарде у Арапском мору.

Америчка ракета. (Фото: Јутјуб)

Џон Демерс, помоћник државног тужиоца у Одељењу за националну безбедност, рекао је да се жалба односи на сложене планове које је Иранска револуционарна гарда припремила за тајно слање оружја у Јемен и гориво у Венецуелу, додајући да ове две државе представљају велике претње безбедности и стабилности њиховог региона.

- Две жалбе због одузимања наводе се због софистицираних шема ИРГЦ-а за тајно слање оружја у Јемен и горива у Венецуелу, земље које представљају озбиљне претње сигурности и стабилности њиховог региона - рекао је Џон Демерс, помоћник државног тужиоца за националну безбедност. 

- Иран је и даље водећи државни спонзор тероризма и светска дестабилизирајућа сила. Са великим задовољством могу да објавим да су нам намере да узмемо средства која су успешно одузета од продаје горива и да их доставимо Фонду за тероризам спонзорисаном од стране Сједињених Држава након завршетка случаја - наставио је.

Америчка поморска централна команда (НАВЦЕНТ) запленила је оружје са два необележена брода у Арапском мору 25. новембра 2019. и 9. фебруара 2020. Оружје је обухватало 171 противтенковску ракету за навођење, 8 ракета земља-ваздух, крстареће ракетне компоненте за напад са земље, противбродске компоненте крстарећих ракета и остале компоненте за ракете.

- Ове акције показују нашу посвећеност сарадњи са свим нашим партнерима за спровођење закона како бисмо зауставили прилив илегалног оружја, нафте и новца из иранске Гарде исламске револуције и других организација које би нашкодиле Сједињеним Државама - рекао је амерички тужилац Мајкл Шервин. 

- Америчко тужилаштво за округ Колумбија користиће све расположиве ресурсе, укључујући нашу јурисдикцију за заплену и одузимање имовине смештене у иностранству, за сузбијање финансирања тероризма и ширења оружја - закључио је.

Раније у четвртак, амерички државни секретар Мајк Помпео потврдио је да "напади Хутија на саудијску територију угрожавају безбедност региона и доводе цивиле у опасност".

Помпео је осудио нападе које Иран подржава на територију Саудијске Арабије, позивајући их да "престану да угрожавају регионалну безбедност и раде на помоћи јеменском народу".

Драма испред полицијске станице, убијен нападач који је планирао терористички напад! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА