Најновије

ЖАНДАРМЕРИЈА СТИГЛА У ШИД: Спроведена акција проналаска нелегалних миграната

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да припадници Министарства унутрашњих послова свакодневно брину да грађани Шида и сви грађани Републике Србије буду заштићени и да њихов свакодневни живот не трпи због последица мигрантске кризе.

Акција у Шиду (Фото: МУП Србије)

Министар Вулин, који је, са директором полиције Владимиром Ребићем и председником општине Шид Зораном Семеновићем, у Шиду обишао полицијске службенике који су јутрос рано спровели акцију проналаска ирегуларних миграната, позвао је грађане да верују својој држави и полицији, да не наседају на лажне вести и да не слушају никога ко их позива да се организују како би сачували нешто од некога, јер у Србији постоје закони и нико не може да узме правду у своје руке.

- Држава ради свој посао. Због појачаног броја и прилива миграната, које се сада осећа и на простору Шида, Жандармерија ће у наредним данима дежурати на територији ове општине и водити рачуна да се на улицама не налазе они који на њима не треба да буду, посебно да нема неконтролисаних окупљања - рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, ниједан мигрант који није у нашем систему и нема уредне дозволе, не сме и не може да се креће по нашим улицама, посебно не сме да прави  кампове или да се задржава на простору где то није регулисано и дозвољено.

- Сада када имао кризу са корона вирусом, ови људи могу представљати здравствени проблем и за себе и за наше грађане и због тога морају бити у нашим камповима где су контролисани и где имају сву могућу медицински помоћ и заштит - указао је министар Вулин.

Министарство унутрашњих послова, како је нагласио, је ту да брине и води рачуна да се свакодневни живот грађана нормално одвија.

- Верујте својој држави, не наседајте лажним вестима и пустите државу да ради свој посао. Када је у питању мигранстка криза кроз ову земљу је прошло преко милион миграната, а готово да није било инцидената и то није случајно. То је зато што наша полиција, заједно са свим осталим  безбедносним службама, добро ради свој посао - поручио је министар Вулин. 

Начелник Одељења полиције Полицијске управе Сремска Митровица Драган Стојанац истакао је да ова полицијска управа свакодневно предузима активности на проналажењу ирегуларних миграната .

- Данас смо присутни на једној од локација коју обилазимо, а то је потез Непречава месна заједница Батровци. Поред тога патроле свакодневно проналазе у граду и на прилазу граду Шиду групе ирегуларних мигранта које ми доводимо у прихватне центре Адашевци и Принциповац - рекао је Стојанац.

Он је прецизирао да се на подручју општине Шид налазе три прихватна центра у којима тренутно борави 1.860 мигранта, од чега у Шиду борави 260 особа, Принциповцу 600 и у Адашевцима 900 особа.

Стојанац је рекао  да се криминал у мигрантској популацији углавном односи на сукобе између њих и да нису забележени случајева напада на наше грађане и истакао да полиција, по свим пријавама, поступа у складу са Кривичним закоником Републике Србије.

Шта се очекује од нових избора 2022. године, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА