Најновије

РУСИЈА ИСПАЉУЈЕ РАКЕТЕ ПО ПУТИНОВОМ НАРЕЂЕЊУ: Нуклеарно тројство борбене готовости (ВИДЕО)

Руско Министарство одбране известило је да се данас, под вођством руског председника Владимира Путина, одвијала вежба нуклеарног тројства.

Руска ракета (Фото: Јутјуб)

На полигон Кура (Камчатка) лансиране су две балистичке ракете - Јарс из Плесецка и Сињева са подморнице Карелија. Стратешки бомбардери лансирали су крстареће ракете на полигон Пембој (Коми).

„Данас је, у складу са Планом обуке оружаних снага РФ, под вођством врховног врховног команданта оружаних снага Руске Федерације одржана обука о управљању стратешким офанзивним снагама.

У обуку су биле укључене снаге и средства копнене, поморске и ваздухопловне компоненте руских стратешких нуклеарних снага.

Током вежбе, разрађене су практичне радње за прорачун лансирних ракета Стратешких ракетних снага, посада стратешких ракетних носача ваздухопловних снага великог домета и нуклеарне ракетне подморнице Северне флоте.

Коришћене су интерконтиненталне балистичке ракете, балистичке ракете подморнице, високо прецизних крстарећих ракета дугог домета из ваздуха изведена су са Државног испитног космодрома Плесецк, са Баренцовог мора, као и авионима Ту-160 и Ту-95МС са аеродрома Енгелс и Украинка.

Удари стратешког наоружања изведени су на полигонима Кура и Пембој“, наводи се у саопштењу руског министарства одбране.

Каквог савезника је добила сиријска армија, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА