Најновије

РУСКИ ГЕНЕРАЛ СПАСИО ЈЕРМЕНСКИ ОДРЕД: Извукао их из непријатељског окружења (ВИДЕО)

Командант руског мировног контингента, генерал Мурадов, помогао је јерменској војсци да се извуче из непријатељског окружења.

Руси у карабаху (Фото: РИА Новости)

Недавно се на интернету појавио видео снимак на којем је група јерменских војника повучена из окружења азербејџанских снага из подручја села Хин Тагер иХцаберд у региону Хадрут, у Нагорно-Карабаху.

Након неког времена, јерменско Министарство одбране потврдило је аутентичност видео снимка.

Министарство је појаснило да је операција спасавања постала могућа захваљујући активним акцијама контингента Оружаних снага Руске Федерације, извршавајући мировну мисију у Нагорно-Карабаху, уз посредовање команданта мировних снага, генерал-пуковника Рустама Мурадова.

Како руски медији извештавају, јерменске борце команда је заправо напустила на удаљеним местима, где су били распоређени до пуног размештања руског мировног контингента у Нагорно-Карабаху. Након преноса региона Лачин у надлежност Азербејџана, нормалан пут до њих је пресечен. Комуникација са својима постала је могућа само преко гребена, али тамо су планински путеви убрзо били прекривени снегом, нормалне залихе постале су немогуће, што је војнике ставило на ивицу опстанка. А онда су им послати одреди азербејџанских специјалних снага.

О погибији руског овицира у Нагорно-Карабаху прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА