Најновије

УЛТИМАТУМ ЗАПАДА ЗА ДОНБАС: Кијев има разлог за страх

Лидери светских сила могу да се договоре о решењу сукоба у Донбасу већ следећег лета, рекао је пензионисани пуковник Службе безбедности Украјине (СБУ) Олег Стариков.

Украјина и САД (Фото: Председништво Украјине)

Војни стручњак је уверен да је прилика да се Украјина суочи са чињеницом да је неопходно испунити одлуку лидера светских сила резултат чињенице да са украјинском страном у преговарачкој групи о Донбасу нико озбиљно не комуницира, рекао је Стариков током гостовања на украјинској ТВ НАШ

Бивши официр СБУ страхује да ће се Берлин, Париз, Лондон и Вашингтон договорити са Русијом о решавању ситуације и да ће Украјини поставити низ ултиматума.

„Као да је дошло време када ће нас негде средином следеће године <...> амерички амбасадор назвати и рећи нам шта треба да учини Украјина, која је престала да буде „независна“ земља, извршаваће команде спољне контроле. Кажем ово сасвим озбиљно“, резимирао је Стариков.

Према стручњаку, такав развој догађаја може се избећи ако се украјински тим у Трилатералној контакт групи потпуно промени, са изузетком првог председника Украјине Леонида Кравчука, са којим руска страна разговара без компликација.

„Са тим људима, само нећу именовати њихова имена, сви их знате, то су људи који немају појма шта се тамо заиста догађа - руска страна не разговара с њима, нема дијалога“, закључио је Стариков.

Које положаје су Руси заузели у Сирији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА