Најновије

БИЛ ГЕЈТС ЈЕ ДАО СВОЈА ПРЕДВИЂАЊА ЗА 2021. ГОДИНУ: Објавио када се живот враћа у нормалу!

Милијардер Бил Гејтс сврстава се у људе који су најупућенији у ток пандемије, а ово су његове прогнозе за 2021. годину.

Бил Гејтс. (Фото: Јутјуб)

Бил Гејтс је већ путем своје фондације донирао десетине милиона долара како би научницима помогао да што пре зауставе пандемију. Сада, Гејтс каже да верује да би ствари могле да буду много боље већ наредне године. Наиме, како сам пише на свом сајту, Бил Гејтс верује да би свет на пролеће већ могао да види ефекте масовне вакцинације, а да ћемо на лето бити много ближе старом животу какав смо имали пре пандемије.

Гејтс у свом посту каже и да верује да је главни разлог за оптимизам управо вакцина која је стигла и процес вакцинације који је отпочео. Не само да имамо неколико проверено добрих вакцина (Фајзер, Модерна и АстраЗенека, као и Спутњик), већ се још много вакцина тренутно развија. Будући да фондација Била Гејтса делимично финансира и Коалицију за епидемијску приправност и иновације (ЦЕПИ), Гејтс има и добар увид у вакцине које ће се појавити.

- Многе фармацеутске куће увиделе су и бенефите сарадње у којој сада функционишу. То је прилично слично ситуацији из Другог светског рата када је Америка значајно повећала своје производне капацитете тако што је фабрике аутомобила конвертовала у фабрике тенкова и камиона - пише Гејтс, додајући да проблем са дистрибуцијом вакцине и даље постоји, али да је уверен да ће се убрзо превазићи.

Гејтс упозорава и на штетност теорија завере о вакцинама, као и о њему и његовој жени и упозорава да то отежава процесе вакцинације.

- Међутим, наставићемо истом снагом да подржавамо и финансирамо вакцине јер желимо да спасавамо животе и желимо да дамо шансу свој деци света да живе - поручује Бил Гејтс.

Он сматра да, поред вакцина, постоји још један разлог за радовање, а то су секундарни третмани и лекови, попут Дексаметасона за тешко болесне пацијенте. То, у комбинацији са масовним и добро циљаним тестирањем, помоћи ће у успоравању вируса.

Гејтс каже и да зна шта је следећи глобални изазов - климатске промене и у свом блог посту тврди да је уверен да ћемо моћи да се успешно изборимо и са њим.

Америка створила радну групу за куповину С-400! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА