Најновије

ГЕНЕРАЛ КОВАЧЕВИЋ: Војска је 1999. хтела да нападне Будимпешту и Загреб, један човек нас је спречио (ВИДЕО)

Видосав Ковачевић, пензионисани генерал-мајор Војске Србије и бивши је начелник Војне Академије Војске Србије, тврди да је 1999. године војска предлагала да се гађају престонице земаља из којих НАТО авиони нападају ваздушни простор СРЈ али да се Слободан Милошевић супротставио томе.

Генерал Видосав Ковачевић (Фото: Јутјуб/Хелм Каст)

Генерал Ковачевић каже да се Милошевић плашио да се рат не прошири и на друге земље. Он је рекао да је тада на састанку Милошевићу предочено да ће СРЈ успети да обори највише “два до три” НАТО авиона што се по генералу Ковачевићу и догодило. Он одбацује приче о већем броју оборених авиона тврдећи да су два сигурно пала, а још два погођена изнад територије околних земаља.

Он каже да су приче о акцијама српске авијације у Албанији и Босни и Херцеговини током 1999. део пропаганде, као и да је назив “Милосрдни анђео” смислила војска СРЈ у циљу пропаганде против НАТО иако то није био прави назив непријатељске операције.

Генерал Ковачевић у емисији говори о увођењу обавезног војног рока, безбедносним ризицима вакцинисања војске страним вакцинама за Ковид-19, потреби враћању војске на обезбеђење граница усред мигрантске кризе, женама у војсци и распаду Југославије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА