Најновије

"Заклали су ми ујака, запалили кућу, претили вешањем!" Баја Мали Книнџа сведочи о ратним ужасима!

Певач Мирко Пајчин, познатији и као Баја Мали Книнџа у емотивној исповести открио је шокантне и трагичне детаље своје прошлости и судбине која није лака. Потиче из села Губин подно Динаре, а данас живи са супургом Дијаном и шесторо деце у Београду. 

Баја Мали Книнџа (Фото: Јутјуб)

Ипак, увек истиче колико му недостаје родно место и кућа коју је избубио у рату. 

- Срушили су ми и запалили кућу, у Ливну заклали ујака и ујну. Не волим да причам о томе тешко ми је. Мој млађи брат Новак, био је у логору Лора, Хрвати су упали у касарну, побили све, а заробили њега и једног водника. Мој отац Неђељко био је у рату до последњег дана. И онда некоме сметају моје песме, моја песма никоме не може ништа лоше учинити. Ја нисам никоме запалио кућу, мени јесу - каже Книнџа. 

Певач сведочи бројним ратним ужасима којима је присуствовао, а бројне су везане за његову породицу. 

- Вешали су две лутке на бандеру и говорили да ће тако моје родитеље вешати. Да ће моји Маша и Неђо тако да заврше. Код Хрвата је увек било изражено усташтво. Као становник места које је било стратиште, где су јаме Бикуша и Равни Долац, ја то знам. Зато сматрам да је филм "Дара из Јасеновца" требао одавно да се сними - додаје Книнџа. 

Певач каже да је још из школских дана гајио љубав према поезији, али да је почео да пева случајно. 

-  Пријатељ из Сурчина добио је сина и отишли смо да славимо у кафани покојног Зорана Шијана. Ту су већ певали Цакана и Вики Миљковић. То веће сам добио бакшиш у вредности од пет аеродромских плата и кажем себи: "Нећеш Бајо више устајати рано!". Тако почнем да певам и направим луду кућу - а остало је историја. 

Извор: Хит/Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА