Најновије

ПЕНТАГОН ХВАЛИ РУСКУ ВОЈСКУ: Професионална оцена в.д. министра одбране САД

Амерички в.д. министра одбране Кристофер Милер рекао је да има "професионално поштовање" према руској војсци, која је, каже, била у стању да се добро покаже с обзиром на лоше почетне услове.

Пентагон (Фото: Јутјуб)

"Професионално поштујем њихов начин рада. Мислим да су врло добро одиграли врло лоше карте које су имали у рукама", рекао је Миллер, чији је транскрипт разговора с новинарима Пентагон дистрибуирао у петак. „Смањење броја становника, једини извор прихода од минерала - професионално ми се свиђа (резултат)“, рекао је Милер.

Према његовим речима, Русија користи низ нестандардних војних концепата „на користан начин“.

Уздржавање Русије и Северне Кореје главни је наведени циљ Пентагона. Раније је објављено да стручњаци у извештају објављеном на веб сајту НАТО пакта саветују алијансу у односима са Русијом да настави и мере уздржавања и дијалог. У документу се наглашава да алијанса сматра Руску Федерацију својим главним војним непријатељем у наредној деценији. Очекује се да ће овај извештај у будућности бити коришћен за припрему НАТО стратегије, о којој ће се разговарати на предстојећем самиту 2021. године.

Западни политичари периодично дају изјаве о „руској претњи“. Москва је више пута нагласила да Русија никада неће напасти ниједну од земаља НАТО-а. Према речима руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, НАТО је добро свестан да Москва не планира да напада никога, већ једноставно користи изговор за размештање додатне опреме и батаљона у близини руских граница. Москва је више пута изразила забринутост због гомилања снага алијансе у Европи.

Какав скандал је натерао СЗО да пређе на руску страну, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА