Најновије

СВЕ СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА! Објављени први кораци Бајдена на челу САД, потписује десетине докумената!

Изабрани амерички председник Џо Бајден планира да првог дана ступања на дужност потпише десетине указа и наредби којима ће или поништити одлуке Трампове администрације, или "погурати" политике које су биле неоствариве током његове владавине, наводи CNN.

Џо Бајден. (Фото: Flickr)

Међу тим одлука биће оне о поновном прикључивању Париском климатском споразуму и о укидању забране уласка из претежно муслиманских земаља, показује меморандум његовог будућег шефа Кабинета Рона Клајна.

Према документу, Бајден ће потписати још низ наредби којима ће или поништити одлуке Трампове администрације, или "погурати" политке које су биле неоствариве током његове владавине.

Међу њима је и обуствава принудних исељења и плаћање студентских зајмова током пандемије корона вируса, као и увођење обавезног ношења маски у савезним установама, преноси CNN.

Клајн је у документу подсетио да је Бајден током кампање обећао да ће се првог дана на дужности позабавити поништавањем контроверзних одлука Трампове администрације, као и борби против пандемије корона вируса.

"Током кампање изабрани председник Бајден је обећао да ће предузети хитну акцију како би се позабавио тим кризама. Као председник он ће испунити та обећања и потписати десетине указа, меморандума и директива агенцијама како би испунио та обећања", написао је Клајн.

Американци одали признање Русима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА