Најновије

"АФЕРА ИКОНА" КРИЈЕ ДУБЉУ ЗАВЕРУ? Додик: "Украјинци се обрачунавају са мном због Крима!"

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да икона коју је поклонио руском шефу дипломатије Сергеју Лаврову није припадала некој институцији Украјине или њиховој цркви, те сматра да се иза свега крије обрачун Украјинаца са њим због изјаве о Криму.

Сергеј Лавров и Милорад Додик. (Фото: mid.ru)

- Траже да вратимо икону, али не дају никакав доказ на основу чега то захтевају. Ако постоји било какав папир, извинићу се и вратити икону - рекао је Додик.

Додик је појаснио да му је један човек, кога не би могао назвати чак ни познаником, а који је 25 година живео у Русији, рекао да има породичну икону и да је вољан да се она врати у Русију.

Од Интерпола добијена потврда да икона није потраживана као нестала

Додик је поновио да је преко Дирекције за координацију полицијских тела БиХ од Интерпола добијена информација да нема потражње за том иконом и да је од Украјине затражено да достави податке да ли је она потраживана као нестала на дан када је Лавров био у Сарајеву у посети и примио овај поклон.

- До данас нисмо добили потврду. Ниједан државни орган Украјине не потражује ту икону. Покренут је и правосудни поступак у Сарајеву, па ћемо чекати његово окончање - рекао је Додик.

Према његовим речима, то није реликвија која је припадала некој институцији Украјине или њиховој цркви, која је била под јурисдикцијом Руске православне цркве.

Он сматра да се иза свега крије обрачун Украјинаца са њим, јер је познат по томе што је за Крим рекао да је природно право Русије да њим управља, што и сада мисли, а "да Сарајево једва чека да отвори још један правосудни случај као и раније, само да би имали чиме да машу над главом, што је политика спремљена за све Србе".

Из Додиковог кабинета јуче је стигло обавештење за украјинског министра спољних послова којим је позван да "престане да се игра државе и твитер дипломатије".

Помпео даје необориве доказе о Ковиду-19! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА