Најновије

ТЕМЕЉНА ИСТРАГА О ТРОВАЊУ: Немачка предала Русији транскрипте интервјуа са Наваљним!

Немачка је предала Русији транскрипте интервјуа са руским опозиционим политичарем Алексејем Наваљним у склопу истраге Москве о наводном тровању Наваљног, саопштио је портпарол немачког Министарства правде и заражио да се спроведе темељна истрага.

Алексеј Наваљни. (Фото: ria.ru)

Из министарства поручују да Русија сада има све информације потребне за спровођење кривичне истраге о наводном тровању Наваљног у августу прошле године, укључујући узорке крви и ткива, преноси Ројтерс.

"Претпоставка немачке владе је да ће руска влада сада одмах предузети потребне кораке за разјашњење злочин против Наваљног. Овај злочин мора да се реши у Русији. То захтева спровођење истрага сразмерних озбиљности овог злочина", рекао је портпарол немачког министарства.

Немачко министарство наводи да су берлински тужиоци разговарали са Наваљним и тврди да је он дао "опсежне одговоре" на питања, која је предала канцеларија руског генералног тужилаштва.

Наваљни је раније најавио да планира да се врати у недељу у Русију, што би био његов први повратак у земљу откако је наводно отрован у августу и пребачен на лечење у Немачку.

Помпео даје необориве доказе о Ковиду-19! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА