Најновије

НОВЕ КОМПЛИКАЦИЈЕ ОД ФАЈЗЕРОВЕ ВАКЦИНЕ: 13 пацијената добило парализу лица

Тринаест Израелаца имало је парализу нерва лица након што су примили прву дозу Фајзерове вакцине против коронавируса, известио је лист Једиот Ахронот.

Вакцина (Фото: Pixabay)

„Према саопштењу министарства здравља, код најмање 13 људи су се појавили симптоми парезе, али лекари у здравственом систему верују да је број таквих случајева већи у пракси“, пишу новине.

Један од вакцинисаних рекао је да је неколико минута након вакцинације осетио чудне осећаје на бради и у устима.

"Бол је трајао најмање 28 сати. Не могу да кажем да је потпуно нестао, али осим тога, немам других болова", рекао је човек.

Министарство здравља Израела приметило је да они који су добили симптоме парезе након примања прве дозе треба да одложе другу вакцинацију док се не опораве. Међутим, лекари доводе у питање смисао давања друге дозе у таквим случајевима.

Масовна вакцинација против КОВИД-19 започела је у Израелу 20. децембра, другу дозу вакцинисани су примили 10. јануара. У првој фази су здравствени радници, студенти медицине, геријатријско особље и владини службеници вакцинисани како би послужили као пример свима осталима. У другој фази су почели да вакцинишу људе старије од 60 година и оне који су у ризичној групи. Више од два милиона људи већ је примило прву дозу вакцине, другу - преко 200 хиљада.

Шта ће даље бити са Наваљним, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА