Најновије

''ТРУЛА ШТУКА'': Грешка Запада са Наваљним

Блогер Алексеј Наваљни и његови западни тутори праве велику грешку рачунајући на победу у борби за власт у Руској Федерацији. Руси данас Наваљног доживљавају на потпуно другачији начин него пре две или три године. Однос према овој особи се драстично променио, и то не на боље. Ово мишљење је у интервјуу за Ридус изразио Никита Дањук, заменик директора Института за стратешке студије и прогнозе Универзитета РУДН, члан Јавне коморе РФ.

Алексеј Наваљни (Фото: Фејсбук)

„Наваљни је почео активно да помаже спољне снаге око увођења санкција против Русије. Тако се Алексеј од опозиционог блогера претворио у правог издајника. Када је он покретао свакојаке истраге, то је углавном било корисно. Како кажу, зато и служи штука, да караш не дрема (увек треба бити спреман на непријатности – руска пословица). Многима се свидело што је Наваљни прави трн у оку, упорни провокатор за непоштене чиновнике. Међутим, све се променило када је Алексеј почео да позива на санкције. Тако је он престао да се бори са појединим чиновницима, вец́ је иступио против читаве руске државе. Наши људи могу опростити све осим издаје“, објаснио је стручњак.

Вероватно је да се Наваљни вратио у Русију, где је одмах ухапшен због многоструког нарушавања условне слободе у случају „Ив Роше“, услед „притиска спољних сила које користе Алексеја као оружје у рату против Русије“, додао је Дањук.

„Ако опозициона фигура емигрира у иностранство, онда брзо губи подршку код Руса. Најбољи пример је бивши шеф „Јукоса“ Михаил Ходорковски. Стога се Наваљни и вратио у Русију, да би постао такозвани „затвореник савести“. Могуће је да западни тутори мисле да ће на тај начин Алексеј успети да поврати барем мало свог политичког капитала, који је изгубио током последњих десет година. План је свакако леп. Али само његови тутори нису узели у обзир да је „штука“ била трула. Наши људи не опраштају издају“, закључио је члан Јавне коморе Руске Федерације.

Присталице Алексеја Наваљног и власти ЕУ инсистирају на томе да су блогера отровале руске специјалне службе.

Како Путин Наваљном узвраћа ударац, погледајте ОВДЕ.

Извор: Балканрус/Ридус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА