Најновије

РУСКА ПОЛИЦИЈА НА НОГАМА: Амбасада САД упозорила на хаос од Москве до Владивостока

Америчка амбасада у Русији, под маском бриге о својим грађанима, пронашла је начин да „рекламира“ илегалне скупове које присталице ухапшеног блогера Алексеја Наваљног планирају да одрже у Русији. Руси на друштвеним мрежама такве поступке америчких дипломата називају директним мешањем у послове Москве.

Руска полиција (Фото: РИА Новости)

Амбасада САД је на свом званичном сајту објавила упозорење да су у Русији за 23. јануар планиране „демонстрације у знак подршке опозиционом активисти“.

„Ове демонстрације могу бити неовлашћене. С обзиром на вероватно значајно присуство полиције и могуће премештање демонстраната у другим деловима градова, амерички грађани би требало да избегавају ове демонстрације и било какве активности повезане са демонстрацијама “, наводи се у изјави.

Даље у тексту постоје конкретни спискови места на којима ће се одвијати незаконите радње: у Москви, Санкт Петербургу, Јекатеринбургу, Перму, Чељабинску, Краснојарску, Новосибирску, Омску, Владивостоку, Хабаровску, Улан-Удеу и Иркутску. Истовремено, нису назначени само места и време протеста, већ и руте демонстраната.

Поред овог списка, дипломатско представништво пружа списак акција „које треба предузети“. Американцима се саветује да "прате локалне вести" и избегавају гужву у овим областима и саме демонстрације. Између осталог, препоручује се да са собом носе амерички пасош.

Руско Министарство унутрашњих послова најавило је да ће извршити предистражну проверу у вези са организацијом провокација и насилних радњи шефова штаба Алексеја Наваљног.

Шта је Запад погрешио код Наваљног, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА