Најновије

ДЕМОНСТРАЦИЈЕ У МОСКВИ ЋЕ ИМАТИ ОГРОМНЕ ПОСЛЕДИЦЕ: Апликација открила проблем у најави (ВИДЕО)

Московски штаб за борбу против ширења заразе коронавирусом извештава да је 19 особа заражених коронавирусом дошло на неовлашћени скуп на Пушкинов трг у центру руске престонице.

Протест у Москви (Фото: РИА Новости)

Ови подаци потичу из апликације Social Monitoring, коју на своје паметне телефоне морају да инсталирају сви који су добили позитиван резултат током тестирања на коронавирус.

Страхује се да би због тог разлога у Москви и другим градовима где се протести одржавају могло доћи до повећаног броја заражених вирусом корона.

„Што се ових особа тиче, забележене су чињенице кршења карантина и обавезне самоизолације“, наводи се у саопштењу штаба.

У Москви и другим градовима се одржавају неовлашћени скупови подршке Алексеју Наваљном. Према подацима Министарства унутрашњих послова, у престоници је на скупу учествовало око 4 хиљаде људи.

Акцију су пратиле провокације и сукоби са полицијом. „Повређено је 39 полицијских службеника. Али повреде су безначајне“, рекао је за РИА Новости извор у снагама безбедности.

Московско одељење Истражног комитета већ је започело предистражну проверу употребе насиља над органима реда.

Око 15 деце приведено је током неовлашћеног протеста у Москви, јавиле су РИА Новости позивајући се на Ану Кузњецову, омбудсман за децу при председнику Руске Федерације.

Још детаља о нередима у Москви сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА