Најновије

РУСКА ПОЛИЦИЈА ПОСТУПИЛА ХУМАНИЈЕ ОД ФРАНЦУСКЕ: Наваљни извео малолетнике на улице

Показало се да су митинзи одржани широм Русије у знак подршке ухапшеном блогеру Алексеју Наваљном релативно мањег одзива. Сви су очекивали да ће више људи изаћи на улице. Ово мишљење је у интервјуу за Ридус изразио политички аналитичар Александар Малахов, сумирајући резултате недозвољених протеста.

Протести у Москви (Фото: Ридус)

„Нема смисла оцењивати испаде и понашање присталица Наваљног. Поступали су према својим старим методама. Једина новина је – одвратна употреба друштвене мреже ТикТок за позивање малолетних тинејџера да учествују на митинзима. Генерално, употреба технологије „они су деца“ спроведена је максимално, што несумњиво захтева одређену правну процену. Укључивање деце у политику је одвратно“, рекао је Малахов.

Акције безбедоносних снага, како би се обезбедила безбедност на улицама градова, биле су врло професионалне и крајње уздржане, додао је експерт.

„У Паризу су масовне акције протеста растераване на жешћи начин. Нико из редова француске полиције није показао уздржаност према демонстрантима. Они нису имали толико стрпљења као припадници руских снага безбедности. Познато је да наши полицајци, не само да су чували закон и ред, већ су и демонстрантима бесплатно делили чај и медицинске маске“, приметио је политиколог.

„Генерално, протекли дан је показао да је снага политичког система у Русији прилично висока. Митинзи су, опет наглашавам, имали мањи одзив. На позадини општег премора од пандемије и ограничења, много већи број грађана могао је изаћи на улице“, закључио је Александар Малахов.

У Москви је око четири хиљаде људи дошло на скуп подршке Алексеју Наваљном. Број људи на протестима у другим регионима земље процењује се на 30 – 500 људи. У престоници је, према подацима „ОВД-Инфо“, полиција задржала око 500 демонстраната, укључујући Љубов Собољ, правницу из Фондације за борбу против корупције. Укупно је ухапшено око 1600 активиста.

Кога од руских званичника је погодила глобална цензура и блокада, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Ридус/Балканрус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА