Најновије

ЛУКАШЕНКО О НАВАЉНОМ: Упоредио протесте и њихове циљеве и разлике у Русији и Белорусији (ВИДЕО)

Председник Белорусије Александар Лукашенко упоредио је августовске протесте у својој земљи и илегалне скупове подршке блогеру Алексеју Наваљном прошлог викенда у Русији. Према његовом мишљењу, у Белорусији су лети покушали да „изведу блицкриг“, а у Руској Федерацији ће се то „дуго пумпати“.

Александар Лукашенко (Фото: РИА Новости)

Лукашенко је то рекао 28. јануара на састанку о унапређењу законодавства.

„Може постојати неколико разлика између белоруских и руских догађаја. Али главна разлика је у томе што су у августу одлучили да изведу "блитзкриег", одмах сруше владу или бар покажу да је влада пала и овде доведу НАТО трупе. У Русији ће се то дуго пумпати. Они савршено разумеју да је немогуће извршити блитзриг у Русији “, рекао је белоруски председник.

Такође је коментарисао „истрагу“ блогера Алексеја Наваљног о „Путиновој палати“ у Геленџику.

„Све ове истраге једног бегунца, али враћеног у руски „немачки протест“, само су почетак. Желим да му кажем да ако неко одлучи да се бори против власти, против председника, да се бори против корупције, он сам мора бити кристално чист. И он је сам за то био осуђиван, а данас је борац против корупције.

Друго, замало је отрован, пуштен у Немачку, желео је да се тамо лечи, а у тим тренуцима, у несвести, склепао је двосатни филм. Шта је то, људи не разумеју? Нико неће опростити Путину што је зауставио ратове у Русији и ујединио Русију.

Нико му ово неће опростити: ни Американци, ни ЕУ, ни унутрашњи либерали. И требало би да буде спреман за ово“, рекао је Александар Лукашенко.

Како нов власт уСАД терорише своје грађане, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА