Најновије

ВЕЛИКИ ПРОПУСТ РУСКИХ БЕЗБЕДНОСНИХ СЛУЖБИ: Поверљиве информације доступне присталицама Наваљног

Након протестних скупова 23. јануара, у месинџеру Телеграм појавио се канал са личним подацима полицајаца и припадника националне гарде који су учествовали у хапшењима. Новине Коммерсант скренуле су пажњу на „цурење“ личних података снага безбедности на интернету.

Руска полиција (Фото: РИА Новости)

За тражење информација, власници канала користе програме за препознавање лица са фотографија и база података које су већ процуриле на интернету, објашњавају стручњаци.

Објављене информације укључују имена припадника органа реда, њихове фотографије, бројеве телефона, линкове до страница на друштвеним мрежама и информације о породици.

Државна дума је рекла да би објављивање личних података могло угрозити безбедност припадника безбедносних служби и њихових породица.

Одржане су некоординисане протестне акције подршке блогеру Алексеју Наваљном, који је ухапшен 18. јануара због кршења услова за поштовање условне казне у случају Ив Рошер. Као резултат неовлашћених протеста у регионима покренуто је 20 кривичних поступака. Од 25. јануара ухапшено је 30 особа и кажњено 64 особе због административних прекршаја.

Наваљни је ухапшен на аеродрому Шереметјево 17. јануара по повратку из Немачке.

Како су немачки новинари разоткрили рад Наваљног, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА