Састојци:
5-6 јабука
100 г шећера
1 л млека
2 кесице пудинга са укусом слатке павлаке (80г)
8 кашика млевених ораха
3 кашике сецканих ораха
50 г сувог грожђа
3 кашике мармеладе од шипка или по вашој жељи
кокос за посипање
9 петит бер кекса
Припрема:
Јабуке ољуштите и очистите од семенки, па преполовите. Ставите да се кувају. Пудинг помешајте са 150 мл хладног млека и лепо промешајте. У шерпу сипајте 650 мл млека и додајте шећер. Мешајте, затим додајте смесу са пудингом и кувајте док се не згусне. Охладите и повремено промешајте.
Кекс умочите у млеко и ређајте у тепсију. Млевене и сецкане орахе помешајте са мармеладом и сувим грожђем. Добро сједините. Преко кекса сипајте танак слој млаког пудинга. Пуните јабуке са филом од ораха и ређајте преко пудинга (фил окрените на доле).
Остатком пудинга прелијте јабуке и богато поспите кокосом. Ставите у фрижидер да се охлади.
Рецепт за колач од 5 састојака прочитајте ОВДЕ.
Извор: Емилина кухиња