Најновије

ЖЕСТОКА ОДМАЗДА ИРАНА! Нападнути амерички војни конвоји!

Два конвоја која су превозила залихе и опрему за коалицију предвођену САД-ом нападнута су у централном Ираку.

Амерички конвој. (Фото: Јутјуб)

Први конвој нашао се на удару док је пролазио у провинцији Вавилон. Други је нападнут у округу Јусуфија у близини главног града Багдада. Оба конвоја била су гађана импровизованим експлозивним уређајима. Напад се одиграо 25. фебруара.

Ирачки извори нису пријавили да је било жртава као резултат оба напада. Чини се да су недавни напади на колоне коалиција под водством САД-а у Ираку требали да нанесу само материјалне губитке.

То су били 27. и 28. конвој снабдевања коалиције предвођене САД који су нападнути у Ираку у последњих девет недеља. Новоформиране ирачке оружане групе које подржавају Иран преузеле су одговорност за већину недавних напада.

Недавни талас напада на коалицију предвођену САД-ом у Ираку замишљен је као одговор на атентат на Абу Махдија ал-Мухандиса, заменика команданта Народних мобилизационих јединица и команданта иранских снага Кудс генерал-мајора Касима Сулејманија.

Декларисана сврха напада је потискивање америчких снага из Ирака. То се вероватно неће догодити ускоро. САД и њихови савезници у НАТО-у тренутно се припремају за проширење своје мисије у земљи. 

„Грешка“ која је за дан уздрмала Америку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА