Најновије

ПРАВАЦ ПУСТИЊА ДА ДОКАЖУ ЛОЈАЛНОСТ АСАДУ: Бивши побуњеници послати на фронт, бориће се против најкрволочнијег непријатеља

Бивши побуњеници из јужне сиријске провинције Дара придружиће се борби против ћелија ИД у централном региону, известила је 25. фебруара агенција "Енаб Балади".

Асад са војском (Фото: САНА)

Према изјави опозиције, борци из Осме бригаде, јединице Петог корпуса Сиријске арапске војске (САА) која у својим редовима иначе има бивше побуњенике из Даре, већ су на путу ка централном региону.

Извор упознат са тим питањем рекао је за "Енаб Балади" да је план распоређивања бивших побуњеника у централном региону договорен на недавном састанку високих руских официра и Ахмеда ал-Оуде, команданта Осме бригаде.

- Војни конвој Петог корпуса кренуо је 25. фебруара, из Даре, према сиријској пустињи - рекао је извор.

- Борци Петог корпуса биће смештени на путу између Палмире и града Ал-Мајадина, јужно од Деир ез Зора.

Десетине хиљада побуњеника у Дари придружило се процесу помирења након велике акције САА и њених савезника средином 2018. године.

Одмах након придруживања процесу помирења, бивши побуњеници уништили су војску Калида ибн ал-Валида, повезану са ИД, у западној Дари. Касније исте године, помогли су у елиминацији ћелија ИД из северне Ал-Суваиде.

Ћелије ИД су током последње године покренуле десетине напада на САА и њихове савезнике из главног упоришта у централном региону, пустиње Хомс.

Распоређивање бивших побуњеника Даре у централној Сирији појачаће притисак на ћелије ИД. То ће истовремено побољшати координацију између сиријске војске и бивших побуњеника.

Степинац проглашен за свеца усред Србије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Enab Baladi

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА