Најновије

БАЈДЕНОВ СЕНАТОР НАЈАВИО НОВО БОМБАРДОВАЊЕ: "Срби, сетите се шта смо вам радили 1999. године!"

Амерички сенатор демократа Џозеф Ричард Дурбан поручио је да је "доскорашње жмурење на покушаје дестабилизације Црне Горе од стране Србије и Русије - прошлост"

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Његова изјава дочекана је са одушевљењем у редовима поражене Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића па су, називајући га надимком - Дик, медији блиски ДПС, пренели његове речи да "САД зна за улогу Српске православне цркве, државног врха Србије преко својих агената из БИА, међу којима има и истакнутих појединаца из нове власти у Црној Гори". Поручује да макар и следбеници Србије били на власти, не могу да угрозе прозападни курс Црне Горе.

- Знамо у Вашингтону и за огромне количине новца које су преко СПЦ убачене из Србије и Русије у циљу дестабилизације Црне Горе, а на тај начин и НАТО и ЕУ. Свесни смо да званични Београд покушава да изазове у Црној Гори ситуацију, какву је већ изазвао у Хрватској, Босни и Херцеговини и Косову деведесетих година - рекао је Дурбан, шеф спољнополитичког комитета Сената.

Износећи своје виђење питао је и да ли треба "подсећати на који су начин реаговали НАТО и ЕУ 1999. године", очигледно призивајући неко ново бомбардовање?! А, како је навео, може и да се догоди да потпредседница Камала Харис посети Црну Гору и пренесе поруке власти у Подгорици, али и функционерима у Србији, Русији и Кини, јер председник Бајден "исправља лоше потезе Доналда Трампа, који је, уз помоћ Кине и Русије покушао да ослаби НАТО и партнерство Америке са ЕУ".

А, ко је Дурбан? Рођен је у Илиноису. Америчка јавност га зна као једног од сенатора који је писао Трампу да је кинески челик наштетио домаћој индустрији. Гласао је за инвазију на Авганистан која је отворила низ напада Америке по свету.

Орбан наредио стање пуне приправности! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА