Најновије

50 милиона продатих примерака књига Јуа Несбеа!

Ју Несбе је светски мезимац љубитеља трилера, а подаци о невероватним тиражима његових романа често запљускују одељења менаџера за куповину права.

Фото: Лагуна

Управо је објављен податак да је продато преко 50 милиона примерака његових романа широм света. Импресиван број за некога ко је својевремено био врхунски фудбалер Молдеа, успешан брокер и норвешка поп звезда. Али све то бледи у поређењу са оним по чему је најпознатији: писању романа.

Ју Несбе је најпознатији по својој бестселер серији романа о инспектору Харију Хулеу, које Лагуна објављује („Црвендаћ“, „Одмазда“, „Полиција“, „Жеђ“, „Нож“…), као и по романима „Ловци на главе“, по коме је 2011. снимљен истоимени филм, „Магбет“, поново испричаној драми Вилијама Шекспира, и последњем објављеном роману „Краљевство“.

Кључ успеха целог серијала о Харију Хулеу крије се у личности главног јунака. По много чему Хари је класични романтичарски (анти)јунак, аутодеструктивац са особеним системом вредности. Лагуна је до сада објавила 18 књига Јуа Несбеа, од којих су 12 из серијала о Харију Хулеу.

Ју Несбе је добитник награде клуба Ривертон, скандинавског Стакленог кључа и Награде удружења норвешких књижара, а његов роман „Црвендаћ“ је 2004. проглашен „најбољим норвешким криминалистичким романом свих времена“ у великој анкети државне телевизије.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА