Најновије

ЛУКАШЕНКО ТРАЖИ ВОЈНА ПОЈАЧАЊА: Дајте нам те авионе, хоћемо да Белоруси и Руси лете заједно

Председник Белорусије Александар Лукашенко предложио је употребу руских авиона за заједничке патроле у земљи.

Лукашенко (Фото: president.gov.by)

Како је пренела агенција Спутњик Белорусија, Лукашенко је ово питање покренуо на састанку о војној сарадњи са Русијом. Приметио је да земље већ имају искуства заједничког патролирања, што је био случај током Светског првенства 2014. године у Минску.

"Дајте нам те авионе на којима ће, као у то време, летети заједно Руси и Белоруси. База имамо довољно и не требају се нове градити. Зашто да се бацају паре. Боље да се од њих купе или направе нови авиони“, рекао је Лукашенко, преносе РИА Новости.

Белоруски лидер је такође говорио о разговорима које је водио са Владимиром Путином у Сочију. Према његовим речима, Минск ће наставити да координише спољну политику и одбрамбена питања са Москвом. Рекао је да жели да изгради исти однос у економији, како се не би „трзао“ око западних санкција. У исто време, председник је нагласио да са Путином није разговарао ни о додели зајма републици, ни о преносу власти.

Белорусија је стратешки савезник Русије. Интеракција унутар Савезне државе, као и интеграција унутар Евроазијске економске уније, садржана је у спољнополитичком концепту.

Лукашенко је додао да је разговарао о свим заједничким иницијативама у контексту Савеза, те да није било говора о спајању или инкорпорацији републике у Русију.

Американци ће молити Русију за кору хлеба. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА