Најновије

"АКО НЕ НАПУСТИ ЦРНУ ГОРУ, СЛЕДУЈЕ МУ РОБИЈА!": Бизнисмен открио колико је Мило Ђукановић заиста богат!

Председнику Црне Горе Милу Ђукановићу и његовој партији дао је милионе евра, а онда је завршио као бегунац, на црвеној Интерполовој потерници. Пријатељство је прекинуо рат до истребљења, а из Лондона је поручио Ђукановићу: “Нисмо више пријатељи, врати моје паре!”

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб)

У интервјуу за медије бизнисмен Душко Кнежевић пред изборе у Никшићу, родном граду председника Црне Горе, прети: “Мило, ако не напустиш Црну Гору, сигурно ти следује робија!”

Укинута је потерница, планирате ли да се вратите у Црну Гору и кад?

– Након што је Интерпол укинуо потернице против мене, очекујем да исто учини и црногорско правосуђе. Интерпол је то урадио непосредно пред изборе у Црној Гори у августу прошле године, што је била јасна порука Милу Ђукановићу о мом статусу на међународном плану. Моји адвокати су поднели захтев за укидање потернице, како бих могао да се вратим у Црну Гору. Тај захтев је одбијен, а Црна Гора још није повукла захтев за екстрадицију, који је раније упућен Великој Британији. Мислим да сам Црној Гори потребан.

Шта мислите да је следећи корак Мила Ђукановића – покушаће на силу да се задржи на власти или ће побећи из земље?

– Сматрам да су пресудни избори у Никшићу, његовом родном граду. Као што знамо, он је, уз подршку просрпске политике и Милошевића, дошао на власт на таласу радничке побуне која је кренула из Никшића 1989. године, када су радници пробили Жуту греду и срушили тадашње руководство у тзв. АБ револуцији. После пораза у Никшићу за који дан, Ђукановић више нема шта да тражи на политичкој сцени. Ако не напусти Црну Гору, сигурно му следује робија.

Можете ли да процените колико је његово богатство?

– Био је више пута на Форбсовој листи најбогатијих политичара, претпостављам да је више од милијарде. У то улази имовина која се води на стране инвеститоре, који су фиктивни власници казина, ризорта, хотела и некретнина, као и богатство које је везано за Аца Ђукановића и Прву банку. То га чини једним од најбогатијих политичара у овом делу Европе.

Мислите ли да су Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић ти који ће Црну Гору повући напред?

– Нова влада не одражава вољу парламентарне већине која је победила на изборима. Људи у њој, тзв. апостоли, немају ни животно, ни пословно, ни међународно искуство. Црна Гора с тако просечним кадровима не може да напредује, а посебно не у време велике економске кризе и короне.

Откуд преокрет Кривокапића у односу према Србији?

– Кривокапић има добар однос према Цркви и Србији лично. Међутим, ушао је у неке ситуације у којима је неспретно реаговао, посебно што није повукао одлуку о протеривању амбасадора Божовића из Црне Горе. Србија неће прећи преко тога, она је своју одлуку о протеривању амбасадора Црне Горе Тарзана Милошевића повукла за два дана. Нема нормализације односа док се тај проблем не реши, а кључни човек за то је Кривокапић.

Ђукановић вређао упокојеног владику Атанасија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Објектив

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА