Најновије

Чим Србија победи, Вучић обећава Национални стадион

Председник Србије Александар Вучић не одустаје од изградње Националног стадиона, па је и данас по ко зна који пут најавио почетак изградње објекта вредног, бар према ономе што је до сада приказивао, преко 350 милиона евра. Симптоматично је да то ради увек када репрезентација победи, као што је то био случај синоћ у Бакуу. Јефтини политички поени...

Вучић (Фото: Јутјуб)

Пише: Сашо Илијоски

Присуствујући обележавању почетка радова на деоници пута Нови Београд - Сурчин, који је наставак ауто-пута Е-763 Милош Велики, Вучић је најавио изградњу Националног стадиона за ову годину.

- Изградња националног стадиона биће изванредан пројекат. Ове године крећемо у изградњу. Биће велелепан и биће један од најмодернијих у Европи - истакао је председник Србије, додајући да ће тај објекат "постати нови центар окупљања грађана и привредника, пошто ће ту бити изграђена добра инфрасртуктура и постојаће добра саобраћајна веза са градом".

Има она народна "Ко о чему, војник о скраћењу... итд", а нова народна пословица од 2015. године је "Ко о чему, Вучић о Националном стадиону". И да се не лажемо, "Национале" је потребан, али кад бисмо живели реално у "златном добу", а не у овом "СНС златном добу" јер Србија нема стадион А класе изграђен у 21. веку. Да није пандемије, да нам здравствени систем није пре пуцањем, да нам је све потаман са платама од просечно 3.000 евра, да ова власт не убија природу и да, како рече данас Вучић "Србија је данас највеће градилиште у Европи", инвестиција у објекат који се користи пет пута годишње био би прихватљив. Ред је да Србија заиста добије стадион "А" класе, кад су јој сви остали из средине 20. века.

Међутим, пошто живимо у оваквој Србији и овом златном добу, слободно нека председник настави само да лажно обећава почетак Националног стадиона који, реално, никоме не треба. Звездин је сасвим довољан за "орлове". И узгред, Вучић је заборавио да неко прати његова из(лагања), па га ми подсећамо, кад већ неће нико из његовог окружења, да прво мора поново да распише тендер за Израду документације за дизајн Националног стадиона јер је стари, расписан 25. октобра 2019, поништен у мају 2020. године зато што Влада није имала новац да га спроведе у време пандемије. Са овим сазнањем требало би да затим Вучић подсети Министра финансија Синишу Малог да поново као с краја 2019. године громко најави како је "новац за Национални стадион већ намењен у буџету". Тада је Мали причао о буџету за 2020. годину.

Те ставке - Национални стадион - нисмо уочлили у буџету за 2021. годину, па се питамо из којих средстава и са којом документацијом ће почети да се гради Национални стадион у Сурчину?

"Вучић хапсио политичке противнике и неистомишљенике". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА