Најновије

РУСИЈА СЕ СПРЕМА ДА РАЗБИЈЕ ''НАЈВЕЋИ ПРОТЕСТ У ИСТОРИЈИ ЗЕМЉЕ'' Опозиција изводи стотине хиљада људи

Руска опозиција најавила велики протест у знак подршке ухапшеном опозиционару Алексеју Наваљном, а датум његовог одржавања објавиће када се пријави 500.000 људи, јавља Ројтерс.

Протест у Русији (Фото: РИА Новости)

Агенција наводи да су присталице Наваљног, које су током зиме одржали три протеста, које су руске власти прогласиле незаконитим и обећале да ће их разбити, саопштиле да се до сада за нове демонстрације регистровало око 370.000 људи.

Наваљни (44) је ухапшен 17. јануара по повратку из Немачке, где је провео пет месеци опорављајући се од наводног тровања нервним агенсима за које криви Кремљ. Руске власти су одбациле оптужбе.

У марту, Наваљни је осуђен на две и по године затвора због кршења условне казне током опоравка у Немачкој.

Казна је проистекла из осудујуће пресуде за проневеру из 2014. године коју је Наваљни одбацио као фабриковану и за коју је Европски суд за људска права пресудио да је незаконита.

Ројтерс јавља и да је Русија објавила тендере за куповину опреме за разбијање демонстрација и заштитне полицијске опреме.

У тендеру Министарства унутрашњих послова, објављеном 30. марта, говори се о куповини више од 2.000 полицијских комплета за борбу против нереда вредних око 239 милиона рубаља (3,15 милиона долара). Сваки комплет укључује панцир, кацигу и штитнике за ноге.

Министарство је, такође, објавило тендере за куповину 1.625 заштитних комплета, 200 кацига и више од 400 непробојних прслука.

Зашто Русија не може да створи мир у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА