Најновије

НАВАЉНИ КАЖЕ ДА ГА СТРАЖАРИ МУЧЕ КАКО БИ ПРЕКИНУО ШТРАЈК ГЛАЂУ: Прже пилетину преда мном и убацују ми слаткише у џепове! (ВИДЕО)

Руски опозиционар Алексеј Наваљни, који је недавно пребачен у затвор изван Москве, тврди да га затворски чувари муче посебно откако је започео штрајк глађу.

Алексеј Наваљни. (Фото: ria.ru)

Како тврди, затворски чувари му у џеп убацују слаткише и испред њега прже пилетину, и маме га да поједе нешто.

Раније је саопштено да је лошег здравља, а штрајк глађу је покушај да се избори за здравствену негу.

Подсетимо, он издржава затворску казну од три и по године. Суд у Москви заменио је условну казну Наваљном због случаја Ив Рошер стварном затворском казном због вишеструких кршења казнених услова, а московски градски суд је 20. фебруара потврдио пресуду и она је тада ступила на снагу.

Иначе, руски опозиционар има дискус хернију и изгубио је осећај у рукама, изјавила је недавно његова адвокатица Олга Михаилова. Она је тврдила да су му затворске власти, наводно, упркос томе што се већ дуже време жали на лоше услове у затвору, ускраћивали лечење.

Његов други правни заступник, Вадим Кобзев, који је Наваљног у среду посетио у затвору, рекао је да Наваљни осећа јаке болове док хода и да губи осећај у ногама, длановима и ручним зглобовима. Такође, Козбов тврди да утамничени опозиционар дневно губи до један килограм тежине.

Наваљни је на свом Инстаграм налогу описао начине на који чувари покушавају да га сломе. Они му у џепове убацују слаткише, прже пилетину и наговарају га да једе.

"Знао сам да ће власти покушати да дискредитују штрајк глађу и исмејати га. Изненађује ме само примитивност њиховог приступа", рекао је Наваљни у објави на Инстаграму.

Додао је још како га провоцирају тако што испред њега пеку храну и наговарају га да једе: "Хајде Лекс... ммм, какав мирис! Одустани, нећеш тиме ништа постићи", наводно му говоре.

Прво је помислио да чувари само следе наредбе, али онда је схватио да они заправо "заиста верују у то што раде".

У кухињу иде само по воду, казао је Наваљни, а посебно је опрезан док су телевизијске камере у близини јер су га већ оптужили да је његов штрајк глађу превара.

Такође је поновио да му ускраћена одговарајућа медицинска дијагноза и да није смео да сазна резултате МРИ снимања.

Руска затворска служба је демантовала те наводе тврдећи како је Наваљни имао "сву потребну медицинску помоћ у складу с његовим медицинским индикацијама".

Ракета Панцир-С са бојевом главом испала из камиона! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА