Најновије

СИРИЈА ПОСТАЈЕ ГРОБНИЦА ТУРЦИМА: Напади постају све учесталији, конвој налетео на експлозивну направу

Дана 8. априла, конвој турских оружаних снага нападнут је у северозападном сиријском региону Идлиб, где делује неколико терористичких група.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Турски конвој налетео је на импровизовани експлозивни уређај (ИЕД) док је пролазио путем између градова Ал-Бара и Ешим у јужној покрајини Идлиб. Нападнути конвој превозио је залихе и трупе, који су раније стигли из Турске, на одређена места у региону.

Сариат Ансар Абу Бакер Ас-Сидик, новооснована група повезана са Ал-Каидом непознатог порекла, преузела је одговорност за напад.

У изјави, група је рекла да је напад извршен да би се осветила част муслиманским женама у Африну - у северном делу Алепа - које турски војници вређају због ношења исламских велова.

- Једна од јединица Сариат Ансар Абу Бакер Ас-Сидика напала је војни конвој турске војске НАТО-а на путу који повезује два села Ешим и ал-Бар у месту Џабал ал-Завија. Ово је освета за муслиманке које су обешчашћене од стране турских снага јер су носиле шеријатску хаљину. И освета је постигнута, хвала Богу - наводи се у саопштењу.

Ћелије Сариат Ансар Абу Бакер Ас-Сидика извеле су многе нападе на турске снаге у Идлибу од оснивања у новембру 2020. године. Неколико турских војника убијено је као резултат напада групе, изведених експлозивним направама, снајперским пушкама, ракетним гранатама и минобацачима.

Турско Министарство националне одбране до сада није коментарисало напад на Идлиб. Министарство обично призна смртне случајеве у Сирији у року од 24 сата.

Турске снаге проживљавају тешка времена у Сирији. Дан раније, ракетни напад курдских снага у Африну однео је животе два припадника турске службе. Анкара је стекла много непријатеља као резултат своје интервенције у Сирији.

Шта је Путин упозорио Американце прочитајте ОВДЕ.

Извор:  South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА