Најновије

ЛЕГИЈИН КУМ НИЈЕ ХТЕО ДА ЛАЖЕ: Признао убиство да би спасао Милошевића Хага?

Ненад Бујошевић Рамбо (47), бивши припадник "црвених беретки" и кум Милорада Улемека Легије (53) издржава казну од 35 година затвора.

Слободан Милошевић. (Фото: Јутјуб)

- Требало је да наместимо Радомира Марковића, а он да укаже на то да је Слободан Милошевић наредио убиство Вука Драшковића како би му се судило у Србији - каже он.

Ненад Бујошевић Рамбо (47), бивши припадник "црвених беретки" и кум Милорада Улемека Легије (53), који издржава казну од 35 година затвора због убиства Ивана Стамболића и четвороструког убиства функционера СПО на Ибарској магистрали, испричао је блиском пријатељу да је кривицу прихватио како бившег председника Слободана Милошевића не би послали у Хаг.

Некадашњи капетан расформиране Јединице за специјалне операције, који се 20 година налази у самици пожаревачког затвора Забела, свом другу је открио да је кривицу за несрећу на Ибарској магистрали примио, колико зна, по налогу тадашњег премијера Зорана Ђинђића.

- Поента је била да Слоба Милошевић остане овде, да га не пошаљу у Хаг. То је ишло, колико знам, од Зорана Ђинђића. Пре него што смо ја и Ненад Илић Главоња отишли у затвор, Легија је ишао код Ђинђића. Дошли смо са њим у двориште Владе Србије, тамо где је Ђинђић убијен. Ми смо остали напољу, а Легија је ушао унутра на договор са Ђинђићем.

Могу да верујем Легији да је био унутра, с њим на договору, да је све договорено, да се иде даље. Ја нисам био на састанку и не могу да тврдим да је то све апсолутно истина.

Могу онолико колико ми је рекао Легија. Када се вратио, рекао је: "Све по договору, идемо даље!"

Требало је да дамо изјаве у суду и наместимо Радомира Марковића, а он да укаже на то да је Слоба наредио убиство Вука Драшковића и да му се суди у Србији. Прихватили смо, а на слободи је требало да се нађемо после шест месеци – испричао је Рамбо свом другару.

Рамбо је рекао да су после договора отишли у суд да дају изјаве.

- Да није било тог договора, не би они нама радили личне карте, пасоше за други идентитет, не би нам дали паре. Урадили су пасоше за жену и децу са промењеним именима – говори Рамбо.

Судили нам као четницима

Бујошевић је свом пријатељу открио како је судијама наређено да се њему и Илићу изрекну високе казне.

- То је одрадио судија који се спремао за Врховни суд само да би следеће године отишао у пензију, да би му се дигао рејтинг. Другом судији су нудили да нас осуди на 40 година. Међутим, он им је рекао да је за то казна по закону 15 година и да ће тако да нас осуди. Они су му рекли да мора да нас осуди на 40, али он није хтео. После тога је прешао у адвокате. Лично ми је то рекао! Онда су довели судију Бојана Мишића, који нас је осудио два пута на 15 година. После су њега склонили и довели другог судију да нам суди са позиције Врховног суда као првостепеног. Урадили су фазон да другостепени суд суди као првостепени, да не би поново морало да иде на другостепени суд. И да донесу одлуку која је извршна. То се урадило због нас други пут у историји! Колико ми знамо, само су четрдесет и неке судили неким четницима на такав начин – открио је Рамбо мућке током процеса.

Бившој ''црвеној беретки'' поново су одбили молбу за условни отпуст.

- Ја сам по закону већ имао право, по самој казни, да 2010. будем у полуотвореном одељењу, кад сам већ допао овде. Имам право на условни отпуст, али судије га не дају јер не схватају да Седми павиљон више није казнени. Три пута сам подносио и сва три пута сам одбијен.

Нисам поклекао! Мени је супер, уживам овде! – нашалио се некадашњи специјалац са својим пријатељем.

Берчеку одбијена молба

И другом припаднику ЈСО Бранку Берчеку (43), који је осуђен на укупно 40 година затвора због убиства Ивана Стамболића и атентата на Вука Драшковића у Будви, одбијен је захтев за прелазак из Седмог у полуотворени део. Берчек је у затвору 18 година, од 2007. је у пожаревачкој Забели, у Седмом павиљону.

– Објашњење је да је казна исувише висока. Он ће се жалити на ту одлуку, доставиће нове доказе – додаје се.

Тајне акције Легијиних јединица коначно угледале светлост дана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: objektiv.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА