Најновије

РУСКИ ПОЛИТИЧКИ БЕГУНАЦ ПРОНАЂЕН МРТАВ У ЛОНДОНУ: Истрага сумња на убиство

Николај Глушков, накадашњи руководилац у руској компанији Аерофлот, а потом дисидент који је пребегао у Велику Британију, вероватно је убијен у свом лондонском стану.

Лондон (Фото: Pixabay)

Према налазима истражних органа, непозната особа је подметнула доказе како би смрт Глушкова (68) изгледала као самоубиство, а начелник државне службе судске медицине, мртвозорник Чинијере Инајамаје, тврди да је Глушков убијен, преноси BBC.

Након што је оптужио Кремљ да користи Аерофлот за испумпавање новца, Глушков је најпре оптужен, а потом у марту 2017. године и осуђен на осам година затвора јер је, наводно, својој авиокомпанији наложио да пребаци 20 милиона долара на његове приватне банкарске рачуне у Швајцарској.

Кривични поступак је покренут у Русији док је Глушков био пословни партнер руског олигарха и пребега у Велику Британију Бориса Березовског, који је пронађен мртав у својој резиденцији код Лондона 2014. године.

Глушков је тада изразио сумњу да је Березовски убијен.

Британска антитерористичка полиција отворила је истрагу „из предострожности због веза које је имао тај човек“ али није навела идентитет покојника, док је дневник Гардијан објавио да је реч о Николају Глушкову, "Русу који је добио политички азил 2010. године у Великој Британији".

Ћерка преминулог Глушкова Наталија, која је и пронашла мртвог оца у стану, изјавила је руском листу Комерсант да су на његовом телу пронађени трагови дављења.

Зашто Украјина хоће рат, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА