Најновије

СИРИЈСКИ МЕДИЈИ ОТКРИЛИ ПАКЛЕНИ ПЛАН САД: Џихадисти ослобођени робије, Амери још једном показали право лице!

Сиријска арапска новинска агенција САНА преноси да су амерички хеликоптери превезли десетине терориста Исламске државе (ИД) из неколико затвора који су под контролом Сиријских демократских снага (СДФ) у провинцији Хасака, до нафтног поља Ал Омар у источном делу Дејир Ез Зора.

Џихадисти ИД у Сирији. (Фото: Јутјуб)

Позивајући се на локалне изворе, САНА преноси да је 60 терориста, припадника ИД-а превезено у два америчка хеликоптера. Конвој је био у пратњи хеликоптера Апач.

Пре слања на нафтно поље Ал Омар, терористи су наводно прошли обуку америчких снага како би се придружили редовима такозване "племенске војске" коју предводи курдски заповедник Ал Кабил.

Раније су, 31. марта, амерички хеликоптери наводно превезли 40 терориста ИД-а из кампа ал-Хол, источно од града Хасаке, до њихове базе у ал-Шададију у јужном делу провинције Хасака, пренела је САНА.

Транспортовање се догодио усред велике безбедносне акције у кампу ал-Хол у којој су учествовале хиљаде војника из СДФ-а које подржавају САД.

Док руске ваздухопловне снаге изводе ваздушне нападе на скровишта терористичке групе, заједно са сиријским снагама које изводе редовне операције чешљања у централном региону, наносец́и тешке губитке терористима, америчке снаге профитирају и наводно сарађују са ИД да испуни своје интересе.

НАТО хорда никад ближе, Москва спремно чека, сви су у приправности! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА