Најновије

МОСКВА ЈЕ РЕАГОВАЛА, СПРЕЧИЛА ЈЕ НАПАД НА ДОНБАС! Амери и Кијев у шоку, Русија ослепила украјинске дронове и радаре

Донбаске позиције Оружаних снага Украјине биле су мета моћног „електронског удара" са стране руских јединица за радио-електронску борбу и остале су без ГПС. Ово је објавио кинески портал Соху специјализован за војна питања, геополитику и безбедност.

Илустрација (Фото: РИА)

Соху тврди да је о „изненадној ерупцији руских система за радиоелектронску борбу" - односно, о гушењу сигнала на позицијама које у Донбасу држи украјинска војна техника - известио ОЕБС.
       
Соху наглашава да до гушења противничке војне електронике обично долази пред ескалацију сукоба.

Експерти Соху су проценили да Русија на овај начин одвраћа Украјину од рата и подстиче га да се врати на „пут" примене споразума из Минска.

Руски ратни извештач Александар Коц поводом писања Соху рекао је и ово:
       
- Крајње је време да се успоставе директне испоруке Доњецкој и Луганској Републици из Јужне Осетије напредних система наоружања, укључујући ПВО и система за електронско ратовање. Јужна Осетија је признала независност донбаских република. Дакле, она има право да као независна држава сарађује у одбрамбеној сфери са ДНР и ЛНР. Уосталом, Американци „Херкулесима" стално дотурају нешто за рат.

Коц је прецизирао  да је амерички авион Ц-130 11. априла стигао у Кијев из Риге са непознатим теретом. Летећи преко Летоније, Литваније и Пољске, заобилазећи Белорусију. А да је 4. априла, пре тачно недељу дана, војни транспорт амерички војни Боинг Ц-17 са војним теретом слетео на аеродром код Лавова.

Подсетимо, не тако давно Русија је извела електронски напад на амерички разарач Доналд Кук.

Тада се испоставило да је електроника америчког брода „искључена", као резултат лета авиона руских ваздухопловних снага, опремљеним системом за електронско ратовање.
 
Као резултат тога, амерички морнари су, упркос десетинама пројектила који је носио њихов разарач, били потпуно беспомоћни и без одбране. 

Ова околност извршила је тако снажан психолошки притисак на Американце да је по доласку у луку 27 чланова посаде одмах предало документе за премештај. 

Војска САД није спремна за рат са Русијом, али председник никога не слуша! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА