Најновије

Ево зашто је НАТО напао Југославију

Изјава немачког амбасадора Томаса Шиба да је бомбардовање било оправдано како би се Срби спречили да почине геноцид над Албанцима, поново је покренула низ реакција и актуелизовала питање у коме се сабира сва политичка наивност и незнање нашег народа: Зашто су нас бомбардовали?

НАТО бомбардовање (Фото: Јутјуб)

Пише: Д. Новаковић 

Срби често не схватају политичке и историјске процесе око њих, па расправљају о неправди која нам је нанета, праву и праведности, тражећи разлоге за несрећу која их је снашла, а само додатно виктимизујући себе. 

Политика, историја, живот, не познају термине као што су принципи, правда, праведност, па чак ни неки одређени смисао. Наша расправа отишла је у смеру да ли је агресија на Србе била неправда. И за нас то она јесте, али за Немце, Енглезе, Американце и остале учеснике злочина, она то није. Ми тражимо објашњења, правду, емпатију, емоције, дефиниције. То је суштински одраз немоћи. Моћни творе историју и спроводе правду, своју правду.

Од кад је света и века, јачи напада слабијег. Напада да му отме оно што има, пороби, опљачка, трајно експлоатише или једноставно, напада да би демонстирао силу.

Разлог због ког је НАТО извршио агресију на Србе је једноставан - били су јачи и моћнији. То је отприлике крај објашњења. За Србе помало разочаравајуће. Нема великог циља, нема древне завере и намере, нема масона, илумината и Комитета 300 са тајним хиљадугодишњим плановима против Срба.

Напали су нас зато што су били јачи. Урадили су то 1999, 1941, 1914, урадили су то да би своје благостање градили на експлоатацији наше крви и територије или простог показивања силе којом овај, геостратешки важан, простор држе под контролом, док се ми још увек замајавамо некаквим великим апстрактним причама. Урадиће то опет када буде прилике.

Да смо ми били јачи, не би нас напали. Да смо имали чиме да се бранимо, не би кренули на нас.

Пета колона

Никада се модерни крсташи нису залетели ни на кога, за кога постоји назнака жестоког војног одговора - Иран или Северну Кореју нпр. Зашто? Зато што су научили лекцију у Вијетнаму.

Али шта разликује Иран, Северну Кореју или Вијетнам од Југославије, Ирака, Авганистана, Либије или Сирије? Иако ова потоња има поприлично силну армију.

Све Западу неосвојиве тврђаве немају пету колону. Где год се нађу петоколонаши кампања пролази успешно. Убрзо добијате демократију, а заузврат дајете своје ресурсе.

У Вијетнаму су само због сумње за сарадњу са Америма убијали и осумњиченог и читаву његову фамилију, за сваки случај, да се не би неко касније светио. Тако су на добар начин демотивисали сараднике окупатора. Јели су корење и проливали крв годинама, али су ипак Јенкије послали кући.

Код нас, не да је било пете колоне, него су овде редови за сараднике странаца као за вакцинацију. Да се отвори конкурс, амерички и британски амбасадори би интервјуисали заинтересоване месец дана по 24 часа. У помоћ би можда позвали и Шиба, а ред би био од Кнеза Милоша до амбасаде на Дедињу. Мада, делује да су места попуњена, од грађанерске екипе до лажних националиста који улазе на задња врата страних дипломатских представништава. Све их је више, чекају прилику - Србија не сме имати своју политику и не сме бити наоружана.

Напали су нас зато што су били јачи. Да смо имали чиме да се бранимо, не би нас напали, али није све у С-300, има нешто и у људском материјалу.

Руски експерти објаснили принципе рада ПВО система, али и проблеме које могу имати Турци! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА