Најновије

ТВРДЕ ДА ЈЕ У КРИТИЧНОМ СТАЊУ: Светска елита упутила апел Путину за лечење Наваљног

Скоро 80 познатих особа из целог света потписало је отворено писмо руском председнику Владимиру Путину у коме траже да омогући лечење опозиционару Алексеју Наваљном који се налази у затвору у казненој колонији.

Алексеј наваљни (Фото: РИА Новости)

Писмо које је преноси британски лист „Економист“ потписали су угледни научници, писци, певачи, глумци, а међу њима и ауторка књига о Харију Потеру, Џеј Кеј Роулинг, три добитнице Нобелове награде за књижевност, Херта Милер, Луиз Глук и Светлана Алекијевич, члан групе Аба Бјорн Улваес, британски глумци Бенедит Камбербач и Кристин Скот Томас, али и историчари Ниал Фергусон и Сајмон Шама.

У апелу Путину истиче се да је Наваљни наводи се да је Наваљни у критичном стању и да као руски држављанин, има законско право да га прегледа и лечи лекар по његовом избору.

- Господине председниче, позивамо вас да Алексеју Наваљном одмах пружите медицинску помоћ и негу која му је хитно потребна и на коју у складу с руским законом има право. Као неко ко се заклео да ће поштовати закон, ви то морате да спроведете у дело - наводи се у писму руском председнику.

Наваљни, један од највећих критичара председника Владимира Путина, почео је да одбија да узима храну 31. марта у знак протеста зато што му затворска управа није дозвољавала да га прегледа лекар по његовом избору, због болова у леђима и нози.

Шта је Белорусија послала Србији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА