Најновије

БРОДОВИ СУ ИСПЛОВИЛИ! У јеку тензија са западом, Руси започели велике војне вежбе код Крима! (ВИДЕО)

На полигону полигону „Опук“ на Криму почеле су данас велике војне вежбе, у оквиру изненадне провере борбене готовости руске војске.

Велике војне вежбе (Фото: Јутјуб)

Поморска тактичка група коју чине мали артиљеријски бродови “Волгодонск”, “Астрахань” и “Махачкала” Каспијске флоте испаљивала је артиљеријску ватру на море и ваздушне циљеве симулираног непријатеља у Каспијском мору.

Према плану вежбе, током проласка морем бродове Каспијске флотиле напала је група борбених чамаца и извршен је напад из ваздуха. Посаде су организовале одбрану тактичке групе, вршиле борбене маневре, расподелу циљева и организовану интеракцију са контролним тачкама. 

Укупно је у испоруку контролне провере на мору било укључено више од 20 ратних бродова и бродова за подршку Каспијске флотиле, укључујући базни миноловац “Магомед Гаджиев”, протудиверзантски брод "Юнармеец Каспия", артиљерију и десантне чамце.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу лично врши инспекцију готовости морских и копнених снага руске војске.

Полигон „Опук“ удаље је 60 километара од Феодосије и 40 километара од Керча. Према наводима Министарства одбране Русије, на њему је могуће извршавати задатке везане за десант снага и превазилажење противдесантне одбране „противника“, могуће је искрцавање до два батаљона маринаца истовремено, гађање обалских мета бродским артиљеријским системима, а такође укључивање оперативно-тактичке и армијске авијације.

Турска и званично избачена из програма суперловца Ф-35. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА