Најновије

НАИШЛИ НА ЈАЧЕГ ОД СЕБЕ! Непријатељ кренуо у муњевит напад на упориште војске, а онда је стигао брз одговор!

Узбекистански терористи извршили су препад на упориште Сиријске арапске војске (САА) у близини града Рувајха у јужној покрајини Идлиба.

Џихадисти. (Фото: Јутјуб)

Сиријски војници сукобили су се са терористима који су покушали да нападну упориште, али безуспешно. На крају, терористи су били приморани да се повуку.

Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону известила је да је пет сиријских војника убијено, а троје повређено као резултат напада. Међутим, извор у војсци рекао је да су само два војника погинула, а трећи повређен.

Током сукоба, војници САА нанели су терористима одређене губитке. Најмање троје је убијено. Тела њих двоје и даље су у рукама војске.

Опозициони извори потврдили су да су нападачи били борци Хаџат Тахрир Ал Шама (ХТШ), повезаног са Ал Каидом. Највећа узбекистанска формација у региону Великог Идлиба, Катибат ал Тавид вал Џихад, фракција је ХТШ-а.

Рација је била очигледно кршење прекида ватре у Великом Идлибу, којем су посредовале Русија и Турска 5. марта прошле године.

САА је на напад одговорила артиљеријским ударима на положаје милитаната у Великом Идлибу. Очекује се озбиљнији одговор руских ваздухопловних снага.

Док Русија јача војну снагу – ЕУ само апелује! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА