Најновије

КУРДИ СЕ БАШ ОСИЛИЛИ У СИРИЈИ: Направили хаос на североистоку државе, Руси спречили крвопролиће (ВИДЕО)

Сукоби између Сиријских националних одбрамбених снага (НДФ) и Асајиша, сигурносног крила Сиријских демократских снага (СДФ) које подржавају САД, и даље трају у граду ал-Камишли на североистоку Сирије.

Курди (Фото: Јутјуб)

Сукоби су привремено заустављени 22. априла ујутро. Делегација руске Војне полиције и Сиријске арапске војске састала се са представницима Асајиша у округу Таји, где су сукоби први пут избили.

Две стране су се, како се извештава, сложиле о прекиду ватре ради деескалације напетости у ал-Камишли. Међутим, сукоби између НДФ-а и Асајиша обновљени су у подне. Свака страна оптужила је другу за кршење прекида ватре уз посредовање Русије.

И НДФ и Асајиш су у сукобима користили тешко наоружање. Дечак, Махмуд Махмуд, 14 година, погинуо је након задобијених рана у сукобима. Наводно су повређени и други цивили.

Тешки сукоби проширили су се на округ ал-Бшејрије, где су припадници Управе сиријске војне обавештајне службе отворили ватру на привремени контролни пункт Асајиш.

Лични спор у којем су борци НДФ-а убили асајског официра изазвао је сукобе. Према неколико извора, обе стране претрпеле су људске губитке. Укупан број страдалих тек треба открити.

СДФ сада оптужује Дамаск и руске снаге да подржавају оно што је НДФ назвао "провокацијама". Чини се да група коју подржавају САД користи инцидент како би ограничила утицај сиријских снага у граду ал-Камишли.

Како су руски мигови пресрели и отерали америчке извиђачке авионе погледајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА