Најновије

ЈЕДИНИ НАЧИН ЗА УКРАЈИНСКУ ПОБЕДУ: Експерт објаснио да Донбас може пасти само у овом сценарију

Војни посматрач и стручњак Јан Гагин анализирао је ситуацију у Донбасу и објаснио сценарије напада украјинских оружаних снага на борце Доњецке Народне Републике.

Донбас (Фото: Рус весна)

Стручњак је приметио да ће за успешну војну офанзиву украјинска војска морати да одсече Доњецк и Луганск од Русије како руско војно особље не би имало директан приступ стратешким објектима у Донбасу, преносе Аргументи Недели.

Гагин каже да ће успех напада на Донбас за Оружане снаге Украјине бити изолација република од Русије. Стручњак је акцију комплетног опкољавања Доњецка назвао другим вероватним сценаријем за ескалацију сукоба на истоку Украјине.

- Ако кијевска војска уђе у Доњецк и одведе га у блокаду, сви становници града постаће таоци. У овом случају, неће имати другог избора него да се потчине кијевском режиму и заправо предају Украјини - приметио је експерт.

Јан Гагин је такође нагласио да иако Кијев званично изјављује да је заинтересован за искључиво мирољубиво решење сукоба у Донбасу, стварне акције украјинских оружаних снага директно су супротне од изјава - о томе сведочи и текуће гранатирање мировних снага територије Донбаса.

Какав је хаос направио Шешељ у згради Пинка прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА