Најновије

ПАРАДА ПОБЕДЕ У ДОНБАСУ: Погледајте шта ће приказати у Луганску и Доњецку (ВИДЕО)

ЛНР и ДНР су се озбиљно спремиле за војне параде у главним градовима ових република.

Донбас (Фото: РИА Новости)

Генерална проба параде поводом Дана победе уз учешће председника Луганске Народне Републике Леонида Пасечника одржана је данас у Луганску.

Прес служба Министарства одбране ЛНР известила је да је проба ишла по плану, учесници параде показали су висок ниво обучености.

Врховни командант ЛНР, председник републике Леонид Пасечник учествовао је у проби параде. Пробом је командовао командант Гарде Народне милиције ЛНР пуковник Јан Лешченко.

 У припреми Параде победе учествује више од две хиљаде људи и 100 комада наоружања. Укупно је 23 ешалона укључено у колону, од којих је 13 Народна милиција ЛНР.

Ове године, заједно са активним војницима Народне милиције ЛНР, питомцима, омладинским војницима, запосленима у Министарству за ванредне ситуације и Министарству унутрашњих послова, регрутима који пролазе обуку на одслужењу војног рока учествоваће на Паради победе.

У Доњецку је иста ситуација. Припадници Народне милиције ЛНР, Министарства унутрашњих послова и Министарства за ванредне ситуације су данима увежбавали ешалоне за Параду победе. Као и у Луганску, у Доњецку ће бити приказан и део наоружања Народне милиције ДНР.

Ново теренско возило Војске Србије погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА