Најновије

ЖЕСТОК РУСКИ НАПАД НА ЏИХАДИСТЕ: Сиријска војска и руска авијација напали више положаја терориста Идлибу (ВИДЕО)

Ратни авиони руских ваздухопловних снага извели су низ ваздушних удара на различите делове северозападног сиријског региона Идлиб. Према неколико извора, руски авиони гађали су положаје милитаната у близини града Тардин на северу Латакије, као и у близини града Кнадах у западном делу Идлиба.

Руски авиони (Фото: mil.ru)

Неколико сати пре ваздушних напада, Сиријска арапска војска је противтенковском вођеном ракетом погодила војно возило у близини града Бидама у западном делу Идлиба. Два милитанта су убијена, а други је рањен у нападу. 

Прошлог месеца, Хаџат Тахрир ал-Шам (ХТШ), Хорас ал-Дин и Ансар ал-Тавхид, повезани са Ал-Каидом, скупили су велике ударне снаге у јужном и западном Идлибу како би покренули офанзиву великих размера. Више од 300 милитаната било је распоређено у близини места Кнадах.

ХТШ и његови савезници и даље пркосе прекиду ватре у Идлибу, којем су Русија и Турска посредовале 5. марта прошле године. Више од годину дана након споразума о прекиду ватре, ситуација у Идлибу још увек није стабилна. Међутим, шансе за велику војну конфронтацију и даље су мале.

"Гори Јерусалим, Јевреји у грозници убрзавају припреме за трећи храм и антихриста". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА