Најновије

ОСМАНИ ПРОТЕРУЈЕ РУСЕ СА КОСОВА: ''Уништавају достигнућа САД, НАТО и ЕУ''

Председница самопроглашеног Косова Вјоса Османи каже да су два званичника Канцеларије за везу Руске Федерације на Косову проглашена персонама нон грата због, како је навела, њихове штетне активности “које су нарушиле националну безбедност и уставни поредак (самопроглашене) Републике Косово”.

Вјоса Османи (Фото: Јутјуб)

Османи је на Фејсбуку написала да је то био њен захтев министарки спољних послова у привременим институцијама Доники Гервали која је, каже, данас донела одлуку о проглашењу два званичника за непожељне особе. 

Додала је да је истовремено Министарство спољних послова у привременим институцијама обавестило институције за спровођење закона и надлежне органе о примени те одлуке. 

"Институције (самопроглашене) Републике Косово одлучне су у борби против малигног утицаја Руске Федерације и њихових сателита у региону, који раде на уништавању наших достигнућа и достигнућа САД, НАТО и ЕУ. Из тог разлога ћемо и даље блиско сарађивати са нашим америчким и европским савезницима како би спречили да (самопроглашено) Косово и наш регион буде плен дестабилизујућих амбиција Руске Федерације. Уверавам грађане да институције (самопроглашене) Републике Косово неће оклевати да делују сваки пут кад дође до нарушавања безбедности и уставног поретка у земљи", написала је Османи.

О промени америчке тактике на Балкану прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА