Најновије

"Херсонска област, Запорошка област, ЛНР и ДНР постаће део Руске Федерације"

Херсонска област Украјине и територије унутар граница Луганске и Доњецке Народне Републике ући ће у састав Русије, исто ће се десити и са Запорошком области, где би референдум требало да се одржи чим ситуација дозволи, рекао је Андреј Турчак, секретар генералног савета Јединствене Русије, у интервјуу за РИА Новости.

Фото: pixabay

“Одлуку треба да донесу сами становници и сигуран сам да ће је прихватити. Дакле, не сумњам да ће овај регион бити део Руске Федерације. Људи желе заштиту и стабилност да би, после осам година бандеровског терора који је Запад легализовао, у њиховом погледу дошао дуго очекивани и трајни мир”, рекао је он.

Према његовим речима, таква одлука ће бити подржана и у Запорошкој области.

“Референдум треба организовати чим се ситуација смири, чим престане гранатирање и појави се зона безбедности. За све има времена. Сигуран сам да ће и становници Запорожја изразити своје мишљење које иде у прилог таквој одлуци”, рекао је секретар Генералног савета Јединствене Русије.
 
Током специјалне операције руска војска је преузела контролу над Херсонском области и Азовским делом Запорошке области на југу Украјине. У регионима су формиране цивилно-војне управе, почели су да емитују руски ТВ канали и радио станице, обнављају се трговинске везе са Кримом.


“Људи чекају ослобођење у Николајеву и Одеси”

 

Становништво Одеске и Николајевске области чека ослобођење од украјинских националиста, изјавио је Кирил Стремоусов, заменик начелника војно-цивилне администрације Херсонске области.

Према његовим речима, локално становништво ових региона ступа у контакт са херсонским властима и тражи помоћ.

 

Најновије саопштење портпарола Министарства одбране Русије генерала Игора Конашенкова можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Nulta Tačka/Novosti
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА