Најновије

НОВИ АМБАСАДОР ЗЕЛЕНЕ АГЕНДЕ? Шапић доноси одлуку због “заштите животне средине”; возачи на удару

Није прошло ни 24 часа након што је изабран за градоначелника Београда а Александар "Гангула" Шапић већ износи своје нове планове за главни град и то не планове везане за промене структуре константног колапса Београда, повећања броја запослених, мигрантске кризе и слично већ ни мање ни више планове уско везане за климатску агенду или агенду “борбе” против загађења (глобалног загревања).

Фото: Јутјуб

Он је најпре говорио о приоритетима те се прешалтао на како је рекао “жртву коју наш народ треба да поднесе” зарад очувања животне средине.

Приоритет је, каже, да Београд буде шампион у свему.

“Београд јесте победник, Београд је један од ретких градова у свету који је толико пута рушен и увек успевао да се подигне из пепела и буде центар југоисточне Европе, југоисточни Њујорк… Имамо обавезу да наставимо у том правцу и сваког дана потврђујемо ту победничку црту”, рекао је Шапић.

Наглашава да се у овом тешком светском тренутку морају одредити приоритетни задаци, будући да је, због рата у Украјини, тежак период у целом свету.

“Имамо велике капиталне пројекте од којих нећемо одустати, ту нема никакве дилеме… Да ли ћемо наставити да радимо све добре ствари које су рађене – да, да ли ће нас објективне околности мало успорити, сигурно да хоће… Мислим да је у овом моменту приоритет и најважнија ствар да обезбедимо топле домове, комунални ред, да обезбедимо јавни превоз… Наравно да нећемо одустати ни од великих капиталних ствари – и обилазнице, метроа, и прерађивача отпадних вода, реконструкције булевара, школа, обданишта, вртића…”, рекао је Шапић.

 

Кључни проблеми и спровођење агенде

 

Говорећи о кључним проблемима у Београду, градоначелник је напоменуо да се они не могу решити у року од месец дана. Наглашава да је екологија саставни део живота и да су у престоници главни проблеми саобраћај и ложишта.

“Уколико желимо чист ваздух морамо сви бити спремни на жртву”, рекао је Шапић и као пример решења за загађење навео праксу неких земаља у којима постоје режими вожње када је, на пример, у саобраћајном шпицу забрањено да се у возилу налази једна особа.

“Да ли ће то бити шест месеци, годину дана, две, три или четири, то ће зависити од нових околности. Нема никаквог притиска и урадићу све да побољшамо ствари у Београду”, рекао је Шапић и истакао да, онај ко добије мандат, мора бити спреман да се у сваком тренутку провери поверење које има код грађана.

А ред би био да се још једном подсетимо чувене изјаве Шапића од пре неколико година:

Које нови чувар Зејтинлика прочитајте ОВДЕ.

Извор: NultaTačka и Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА